Vegyes gyümölcskrémleves

A vegyes gyümölcskrémleves akkor kerül előtérbe, ha mindenféle gyümölcsből csak egy kicsi áll a rendelkezésünkre. Ilyenkor vagy turmix, vagy egy gyors kevert süti vagy krémleves is készülhet belőle. Tényleg az a rendkívüli benne, hogy bármit bármivel keverhetünk, csak a fantáziánkra és az otthoni készleteinkre van bízva a végeredmény. Egyszerűen, könnyen elkészíthető, hidegen és melegen is fogyasztható, számos módon variálható és fűszerezhető. Egész évben bármikor, akár befőttből vagy fagyasztott gyümölcsből is, érdemes kipróbálni.

Egyszerű vegyes gyümölcskrémleves recept

Hozzávalók:

A vegyes gyümölcskrémleves elkészítése:

  1. Az almákat először alaposan mossuk meg, majd hámozzuk meg és vágjuk negyedekbe őket.
  2. A magházukat távolítsuk el és kockázzuk kisebb darabokra a negyedeket.
  3. Majd a cseresznyét és meggyet is mossuk meg, a rossz szemeket vegyük ki, szárakat szedjük le és magozzuk ki.
  4. A barackokat mossuk meg, hámozzuk meg (a kajszit nem szükséges) és távolítsuk el a magokat, negyedeljük őket.
  5. Majd a felkockázott gyümölcsöt locsoljuk meg a citrom frissen facsart levével.
  6. Ezután tegyük őket egy edénybe és öntsük fel egy liternyi vízzel.
  7. Ízesítsük fahéjjal, szegfűszeggel, a citrom levével és reszeljünk hozzá kevés citromhéjat is.
  8. Keverjük el benne a vaníliás cukrot és ízesítsük még mézzel vagy további cukorral, ha az alma savanykás.
  9. Majd főzzük addig, amíg az alma megpuhul.
  10. Ezután az egészet botmixerrel össze kell pépesíteni úgy, hogy ne maradjanak benne gyümölcs darabok.
  11. A vaníliás pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett adjuk a leveshez.
  12. Ismét tegyük a tűzhelyre és forraljuk további néhány percig.
  13. Ha szükséges fűszerezzük után.
  14. Akár így melegen, akár lehűtve fogyasztható.  

Tálaláskor díszíthetjük friss menta levelekkel, vagy félretett gyümölcs darabokkal. Nagy melegben adhatunk hozzá fagylaltot vagy tejszínhabot is. Jó étvágyat hozzá!

ERDEI GYÜMÖLCSKRÉMLEVES PIRÍTOTT MANDULAPEHELLYEL:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Leves

Vissza a kategória cikkeihez