Uborkakrémleves

Az uborkakrémleves mindig jó választás, ha egyszerű, könnyű és gyorsan elkészíthető fogást szeretnénk. Rendkívül jól variálható és fűszerezésével igazán különleges ízhatások érhetők el. Az uborka ráadásul rendkívül jó szomjoltó is, hiszen több, mint 90%-a víz. Valamint számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. Ezenkívül kevés a kalória tartalma is, így remek kiegészítője lehet a fogyókúrás étrendnek is. Nemcsak szezonban – mivel kígyóuborka szinte egész évben elérhető – egész évben készíthető.

Egyszerű uborkakrémleves recept

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • fél dl tejszín
  • só – ízlés szerint
  • kapor – ízlés szerint
  • cayenne bors – ízlés szerint (elhagyható)
  • koriander – ízlés szerint
  • fél zöld citrom frissen facsart leve (elhagyható)
  • zöldség alaplé

Az uborka-krémleves elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Az uborkát alaposan mossuk meg, a végeit vágjuk le és hámozzuk meg, majd daraboljuk össze.
  2. Az vöröshagymát tisztítsuk meg és kockázzuk nem túl apróra.
  3. A kaprot is mossuk meg, töröljük szárazra és vagdossuk össze.
  4. A lime levét facsarjuk ki.
  5. Ezután az uborka kockákat, az összedarabolt vöröshagymát, kaprot az alaplével turmixoljuk össze.
  6. Ízesítsük korianderrel, sóval, borssal, frissen vagdosott kaporral.
  7. Majd a tejszínt is adjuk hozzá és keverjük el vele.
  8. Tegyük hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek.

Aki pikánsabban szereti adhat hozzá fokhagymát, chili paprikát is. Tálaláskor megszórhatjuk friss kaporral vagy akár pirított tökmaggal, de uborka szeletet, kockákat is tehetünk a tetejére. Kínálhatunk mellé pirított zsemlekockát is. Jó étvágyat hozzá!

Uborka krémleves kaporral és joghurttal:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Uborka

Vissza a kategória cikkeihez