Sárgabarack krémleves

A sárgabarack krémleves számos módon variálható hűsítő, frissítő leves a nyári napokra. Mivel a sárgabarack vitamin-, ásványi anyag és rost tartalma is magas, ráadásul 80-85%-a víz, még a fogyókúrás étrendekbe is remekül beilleszthető. Sőt még sárgabarack diéta is létezik. Ez a leves igazán kevés kalóriát tartalmaz és pár perc alatt elkészíthető, nemcsak a sárgabarack szezonban, de akár egész évben. Mivel a barackbefőtt is tökéletes hozzá nemcsak a friss gyümölcs. Akár desszert helyett is tökéletes választás. Készíthetjük főzve vagy a friss, érett gyümölcsből akár főzés nélkül is.

Sárgabarack krémleves recept

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb sárgabarack (+ 1 db díszítésnek)
  • 20 g vaj
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 50 g vaníliás cukor vagy 2 evőkanál méz
  • őrölt fahéj – ízlés szerint
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Az egyszerű sárgabarack krémleves elkészítési lépései:

  1. Először mossuk meg a gyümölcsöket.
  2. Majd a megmosott kajszikat pár percre forró vízbe kell rakni és szűrőlapáttal óvatosan kiszedni. (Ettől könnyebben leválik a héjuk).
  3. Hagyni kell kicsit hűlni, majd a héjukat le kell húzni, és a magjukat kiszedni.
  4. A vajat meg kell kicsit olvasztani és a cukrot karamellizálni rajta, vagy csak gyors mozdulatokkal hozzá kell keverni a mézet.
  5. A barackokat rá kell tenni és felönteni annyi vízzel, amennyi levest készíteni szeretnénk.
  6. Fűszerezzük ízlés szerinti fahéjjal, esetleg őrölt szegfűszeggel is.
  7. Forraljuk fel, majd hagyjuk kicsit hűlni és ezután botmixerrel pépesítsük össze, hogy ne maradjanak benne gyümölcs darabok.
  8. Ezután az étkezési keményítőt keverjük el a tejföllel és ezzel sűrítsük be a krémlevest.
  9. Még egyet kell rajta forralni és le lehet húzni a tűzről.
  10. Kihűtve, tejszínhab rózsákkal, esetleg mentalevelekkel és a felkockázott, vagy szeletekre vágott sárgabarackkal díszíthető, tálalható.

Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, akkor készíthetjük alkoholosan is. Jó étvágyat hozzá!

Sárgabarack Krémleves:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom