Tartalomjegyzék
A sárgabarack krémleves számos módon variálható hűsítő, frissítő leves a nyári napokra. Mivel a sárgabarack vitamin-, ásványi anyag és rost tartalma is magas, ráadásul 80-85%-a víz, még a fogyókúrás étrendekbe is remekül beilleszthető. Sőt még sárgabarack diéta is létezik. Ez a leves igazán kevés kalóriát tartalmaz és pár perc alatt elkészíthető, nemcsak a sárgabarack szezonban, de akár egész évben. Mivel a barackbefőtt is tökéletes hozzá nemcsak a friss gyümölcs. Akár desszert helyett is tökéletes választás. Készíthetjük főzve vagy a friss, érett gyümölcsből akár főzés nélkül is.
Sárgabarack krémleves recept
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb sárgabarack (+ 1 db díszítésnek)
- 20 g vaj
- 1-1,5 dl tejföl
- 50 g vaníliás cukor vagy 2 evőkanál méz
- őrölt fahéj – ízlés szerint
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Az egyszerű sárgabarack krémleves elkészítési lépései:
- Először mossuk meg a gyümölcsöket.
- Majd a megmosott kajszikat pár percre forró vízbe kell rakni és szűrőlapáttal óvatosan kiszedni. (Ettől könnyebben leválik a héjuk).
- Hagyni kell kicsit hűlni, majd a héjukat le kell húzni, és a magjukat kiszedni.
- A vajat meg kell kicsit olvasztani és a cukrot karamellizálni rajta, vagy csak gyors mozdulatokkal hozzá kell keverni a mézet.
- A barackokat rá kell tenni és felönteni annyi vízzel, amennyi levest készíteni szeretnénk.
- Fűszerezzük ízlés szerinti fahéjjal, esetleg őrölt szegfűszeggel is.
- Forraljuk fel, majd hagyjuk kicsit hűlni és ezután botmixerrel pépesítsük össze, hogy ne maradjanak benne gyümölcs darabok.
- Ezután az étkezési keményítőt keverjük el a tejföllel és ezzel sűrítsük be a krémlevest.
- Még egyet kell rajta forralni és le lehet húzni a tűzről.
- Kihűtve, tejszínhab rózsákkal, esetleg mentalevelekkel és a felkockázott, vagy szeletekre vágott sárgabarackkal díszíthető, tálalható.
Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, akkor készíthetjük alkoholosan is. Jó étvágyat hozzá!
Sárgabarack Krémleves:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack
Vissza a kategória cikkeihez