Tartalomjegyzék
A sárgabarack krémleves főzés nélkül is készíthető. Ebben az esetben érdemes nagyon érett darabokat felhasználni. A gyümölcskrémlevesek nagyon népszerűek a nyári, kora őszi meleg időszakokban. Nemcsak levesként, de akár desszertként is fogyaszthatjuk. A sárgabarack egyébként is nagyon egészséges gyümölcs, hiszen számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz. Érdemes rendszeresen fogyasztani, mivel rendkívül jótékony hatású, mely hatás leginkább rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Nemcsak a kajszi szezonban, hanem egész évben fogyaszthatjuk, mivel befőttnek, lekvárnak is elrakhatjuk télire. Ez a krémleves egyszerűen, gyorsan elkészíthető és akár azonnal fogyasztható.
Sárgabarack krémleves főzés nélkül – recept
Hozzávalók:
- 35 dkg érett kajszibarack
- 0,5 dl habtejszín vagy 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 0,5 – 1 evőkanál méz vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej (+ a pudingporhoz a leírás szerinti mennyiség)
- fahéj, szegfűszeg – ízlés szerint
- 1 kávéskanál frissen facsart citrom leve és egy negyed citrom héja
- menta és/vagy citromfű – ízlés szerint díszítésnek
A főzés nélküli sárgabarack krémleves elkészítési lépései:
- A gyümölcsöt alaposan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni.
- Ha tudjuk húzzuk le a héját. (Ehhez forró vízbe is dobhatjuk néhány percre).
- Majd vágjuk őket negyedekbe (hagyjunk meg a díszítéshez is).
- Ezután a felvágott barackot locsoljuk meg a citrom frissen facsart levével.
- Öntsük bele a citromos gyümölcsöket egy tálba, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejszínt, a mézet (esetleg 1-2 összevágott mentalevelet) és a reszelt citromhéját is.
- Fűszerezzük ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel.
- Adjuk hozzá a tejet, tejszínt.
- Majd az egészet botmixerrel pépesítsük össze úgy, hogy ne maradjanak benne sárgabarack darabok.
- Ha szükséges hígítsuk fel kevés vízzel.
- Ezután legalább egy órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
- Tálalás előtt a darabosan hagyott barack darabokkal, esetleg tejszínhabbal, mentalevélkékkel díszítjük.
Készíthetjük pudingporral is tejszín helyett. Abban az esetben a leírásnak megfelelően készítsük el a pudingot és keverjük el az összeturmixolt gyümölccsel. Ha szükséges adjunk hozzá még kevés vizet.
Jól behűtve kínáljuk. Nyáron édesség helyett is nagyon jó választás. Jó étvágyat hozzá!
Sárgabarack Krémleves – Recept Videók:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack
Vissza a kategória cikkeihez