Sárgabarack krémleves főzés nélkül

A sárgabarack krémleves főzés nélkül is készíthető. Ebben az esetben érdemes nagyon érett darabokat felhasználni. A gyümölcskrémlevesek nagyon népszerűek a nyári, kora őszi meleg időszakokban. Nemcsak levesként, de akár desszertként is fogyaszthatjuk. A sárgabarack egyébként is nagyon egészséges gyümölcs, hiszen számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz. Érdemes rendszeresen fogyasztani, mivel rendkívül jótékony hatású, mely hatás leginkább rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Nemcsak a kajszi szezonban, hanem egész évben fogyaszthatjuk, mivel befőttnek, lekvárnak is elrakhatjuk télire. Ez a krémleves egyszerűen, gyorsan elkészíthető és akár azonnal fogyasztható.

Sárgabarack krémleves főzés nélkül – recept

Hozzávalók:

  • 35 dkg érett kajszibarack
  • 0,5 dl habtejszín vagy 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 0,5 – 1 evőkanál méz vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej (+ a pudingporhoz a leírás szerinti mennyiség)
  • fahéj, szegfűszeg – ízlés szerint
  • 1 kávéskanál frissen facsart citrom leve és egy negyed citrom héja
  • menta és/vagy citromfű – ízlés szerint díszítésnek

A főzés nélküli sárgabarack krémleves elkészítési lépései:

  1. A gyümölcsöt alaposan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni.
  2. Ha tudjuk húzzuk le a héját. (Ehhez forró vízbe is dobhatjuk néhány percre).  
  3. Majd vágjuk őket negyedekbe (hagyjunk meg a díszítéshez is).
  4. Ezután a felvágott barackot locsoljuk meg a citrom frissen facsart levével.
  5. Öntsük bele a citromos gyümölcsöket egy tálba, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejszínt, a mézet (esetleg 1-2 összevágott mentalevelet) és a reszelt citromhéját is.
  6. Fűszerezzük ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel.
  7. Adjuk hozzá a tejet, tejszínt.
  8. Majd az egészet botmixerrel pépesítsük össze úgy, hogy ne maradjanak benne sárgabarack darabok.
  9. Ha szükséges hígítsuk fel kevés vízzel.
  10. Ezután legalább egy órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.  
  11. Tálalás előtt a darabosan hagyott barack darabokkal, esetleg tejszínhabbal, mentalevélkékkel díszítjük.

Készíthetjük pudingporral is tejszín helyett. Abban az esetben a leírásnak megfelelően készítsük el a pudingot és keverjük el az összeturmixolt gyümölccsel. Ha szükséges adjunk hozzá még kevés vizet.

Jól behűtve kínáljuk. Nyáron édesség helyett is nagyon jó választás. Jó étvágyat hozzá!

Sárgabarack Krémleves – Recept Videók:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom