Paradicsom krémleves

A paradicsom krĂ©mleves nagyon nĂ©pszerƱ leves Ă©s nemcsak a gyerekek körĂ©ben, bĂĄrkinek jĂł vĂĄlasztĂĄs.EgĂ©sz Ă©vben kĂ©szĂ­thetƑ, de a legfinomabb a friss zöldsĂ©gbƑl a paradicsom szezonban. SokfĂ©lekĂ©ppen variĂĄlhatĂł, gazdagĂ­thatĂł a fƱszerezĂ©sĂ©vel pedig olyan kĂŒlönlegessĂ© tehetƑ, hogy akik nem kedvelik az Ă­zĂ©t, azok is szĂ­vesen fogyasztjĂĄk. Érdemes kiprĂłbĂĄlni, mert nagyon vĂĄltozatosan kĂ©szĂ­thetƑ. AkĂĄr a hĂ©tköznapi rohanĂĄsban, de mindig jĂł vĂĄlasztĂĄs, ha nem tudjuk mit fƑzzĂŒnk. A paradicsom nagyon egĂ©szsĂ©ges zöldsĂ©g, melyben magas a vitamin– Ă©s ĂĄsvĂĄnyianyag tartalom is. RĂĄadĂĄsul nemcsak nyersen, de fƑtt ĂĄllapotban is igazĂĄn jĂłtĂ©kony a szervezetre,mely hatĂĄs fƑleg rendszeres fogyasztĂĄs mellett Ă©rvĂ©nyesĂŒl. EzĂ©rt Ă©rdemes akĂĄr egĂ©sz Ă©vben fogyasztani. Hiszen a paradicsom is eltehetƑ tĂ©lire.

Paradicsom krémleves recept

HozzĂĄvalĂłk:

  • 1 kg friss paradicsom
  • 1 liter zöldsĂ©g alaplĂ© vagy vĂ­z
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 evƑkanĂĄl kristĂĄlycukor
  • 2 dl fƑzƑtejszĂ­n
  • kevĂ©s olĂ­vaolaj
  • sĂł – Ă­zlĂ©s szerint
  • frissen Ƒrölt bors – Ă­zlĂ©s szerint
  • bazsalikom – Ă­zlĂ©s szerint

Tejszínes paradicsom krémleves elkészítési lépései:

  1. A paradicsomokat mossuk meg, daraboljuk fel, sĂłzzuk be Ă©s szĂłrjuk meg a kristĂĄlycukorral.
  2. Majd tegyĂŒk közepesen elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑbe Ă©s nagyjĂĄbĂłl fĂ©l Ăłra alatt sĂŒssĂŒk meg.
  3. Közben a vöröshagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt is pucoljuk meg az elƑbbit kockĂĄzzuk aprĂłra, a fokhagymĂĄt fokhagymanyomĂłn zĂșzzuk össze.
  4. Az olajat – vagy vajat – egy nagyobb fazĂ©kban forrĂłsĂ­tsuk fel Ă©s a vöröshagymĂĄt pĂĄroljuk ĂŒvegesre benne.
  5. Majd pĂĄr perc pirĂ­tĂĄs utĂĄn adjuk hozzĂĄ az összezĂșzott fokhagymĂĄt is.
  6. KeverjĂŒk egyĂŒtt nĂ©hĂĄny percig Ă©s adjuk hozzĂĄ az elƑsĂŒtött paradicsomot is.
  7. EzutĂĄn öntsĂŒk fel a zöldsĂ©g alaplĂ©vel, fƱszerezzĂŒk Ă­zlĂ©s szerint sĂłval, frissen Ƒrölt borssal Ă©s friss bazsalikomlevĂ©llel (ha nincs szĂĄrĂ­tott is megfelelƑ).
  8. Forraljuk fel, majd vegyĂŒk vissza közepes hƑfokra Ă©s fƑzzĂŒk tovĂĄbbi 30 percig.
  9. EzutĂĄn hagyjuk kicsit hƱlni Ă©s botmixerrel pĂŒrĂ©sĂ­tsĂŒk össze az egĂ©szet.
  10. Majd passzĂ­rozzuk ĂĄt szitĂĄn, tegyĂŒk vissza a tƱzre Ă©s a tejszĂ­nt folyamatos keverĂ©s mellett csorgassuk bele.
  11. Tovåbbi néhåny percig forraljuk össze.
  12. MĂ©g melegen tĂĄlaljuk, ha szĂŒksĂ©ges, fƱszerezzĂŒk utĂĄn.

Hidegen melegen egyarĂĄnt nagyon finom. JĂł Ă©tvĂĄgyat hozzĂĄ!

SĂŒlt paradicsom krĂ©mleves recept:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Paradicsom_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategĂłria cikkeihez