Őszibarack krémleves

Az őszibarack krémleves főzés nélkül és főzve is nagyon finom. Azonban, ha nagyon érett, friss, lédús barackokat használunk – főleg nyári nagy melegben – érdemesebb főzés nélkül készíteni. De bármelyik, bármikor nagyon jó választás. Annál is inkább mivel rendkívül gyorsan, egyszerűen elkészíthető és a kalória tartalma sem magas. Így remek kiegészítője a fogyókúrás étrendben is, de szomjoltónak sem utolsó. Számos módon variálható, ízesíthető és fűszerezhető, érdemes többször többféleképpen is kipróbálni. Kihagyhatatlan az őszibarack szezonban! Nemcsak friss gyümölcsöt, de akár befőttet vagy fagyasztott őszibarackot is használhatunk.

Az őszibarack nagyon egészséges, hiszen számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot és rostot is tartalmaz, ráadásul nagy része víz. Érdemes belőle rendszeresen fogyasztani, jótékony hatása ugyanis elsősorban rendszeres fogyasztás mellett érvényesül.

Őszibarack krémleves – recept

Hozzávalók:

  • 1 kg friss érett őszibarack
  • 2 dl tejszín
  • fél db citrom frissen facsart leve
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj, szegfűszeg – ízlés szerint
  • friss menta levél

A tejszínes őszibarack krémleves elkészítési lépései:

  1. A barackokat mossuk meg, a héjukat húzzuk le vagy hámozzuk meg és a magokat távolítsuk el.
  2. Ezután daraboljuk össze őket.
  3. Majd egy lábasba tegyük bele a gyümölcsöket és adjunk hozzá annyi vizet, ami éppen ellepi.
  4. Adjuk hozzá a kétféle cukrot, az ízlés szerinti fahéjat és szegfűszeget és közepes lángon nagyjából 15 percig főzzük.
  5. Mielőtt megfő a citrom levét és reszelt héját is keverjük bele.
  6. Vegyük le a tűzről és kicsit hűtsük ki majd botmixerrel pépesítsük össze (hagyhatunk meg darabokat a díszítéshez).
  7. Ezután folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze még két-három percig.
  8. Ha szükséges, fűszerezzük után.
  9. Akár azonnal is fogyasztható, de érdemes hűtőszekrénybe tenni legalább egy órára.
  10. Kihűtve, tejszínhab rózsákkal, esetleg mentalevelekkel és a felkockázott, vagy szeletekre vágott barackkal díszíthető, tálalható.

Jó étvágyat hozzá!

Őszibarack krémleves:

https://oszibarackinfo.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom