Őszibarack krémleves főzés nélkül

Az őszibarack krémleves főzés nélkül kihagyhatatlan az őszibarack szezonban. Rendkívül sokféleképpen készíthető, akár főzve, akár főzés nélkül, pudinggal vagy tejszínnel és a fűszerezése is többféle lehet. Remek választás egész évben, ha csak valami gyorsan elkészíthető, könnyed levesre vágyunk, de a nyári forró napokon megkerülhetetlen. Behűtve, akár desszertként is kínálhatjuk vanília fagyival vagy bármilyen gyümölcs fagyival. Ráadásul az őszibarack nagyon egészséges gyümölcs, magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma is. Mivel pedig nagy része víz, folyadékpótlásként is fogyaszthatjuk. Jótékony hatását elsősorban rendszeres fogyasztás mellett érzékelhetjük.

Ez a leves igazán kevés kalóriát tartalmaz és pár perc alatt elkészíthető, mely nagyon jól esik a nyári nagy melegben. Készíthetjük nektarinból vagy akár befőttből is.

Őszibarack krémleves főzés nélkül recept

Hozzávalók:

  • 1 kg friss érett őszibarack
  • 2 dl tejszín vagy fél csomag vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
  • fél db citrom frissen facsart leve
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj, szegfűszeg – ízlés szerint
  • friss menta levél

A selymesen lágy őszibarack krémleves elkészítése:

  1. A barackokat meg kell mosni, a héjukat lehúzni és a magokat kivenni.
  2. Ezután daraboljuk össze őket.
  3. Majd kevés víz, a citromlé és a kétféle cukor hozzáadásával botmixerrel pépesítsük össze (hagyhatunk meg darabokat a díszítéshez).
  4. Adjuk hozzá a habtejszínt vagy a leírásnak megfelelően elkészített pudingport és fűszerezzük ízlés szerint őrölt fahéjjal és szegfűszeggel.
  5. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet a kívánt állag eléréséhez.
  6. Akár azonnal is fogyasztható, de érdemes hűtőszekrénybe tenni legalább egy órára.
  7. Kihűtve, tejszínhab rózsákkal, esetleg mentalevelekkel és a felkockázott, vagy szeletekre vágott barackkal díszíthető, tálalható.

Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, akkor készíthetjük alkoholosan is. Jó étvágyat hozzá!

Őszibarack krémleves:

https://oszibarackinfo.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom