Tartalomjegyzék
Az őszibarack krémleves főzés nélkül kihagyhatatlan az őszibarack szezonban. Rendkívül sokféleképpen készíthető, akár főzve, akár főzés nélkül, pudinggal vagy tejszínnel és a fűszerezése is többféle lehet. Remek választás egész évben, ha csak valami gyorsan elkészíthető, könnyed levesre vágyunk, de a nyári forró napokon megkerülhetetlen. Behűtve, akár desszertként is kínálhatjuk vanília fagyival vagy bármilyen gyümölcs fagyival. Ráadásul az őszibarack nagyon egészséges gyümölcs, magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma is. Mivel pedig nagy része víz, folyadékpótlásként is fogyaszthatjuk. Jótékony hatását elsősorban rendszeres fogyasztás mellett érzékelhetjük.
Ez a leves igazán kevés kalóriát tartalmaz és pár perc alatt elkészíthető, mely nagyon jól esik a nyári nagy melegben. Készíthetjük nektarinból vagy akár befőttből is.
Őszibarack krémleves főzés nélkül recept
Hozzávalók:
- 1 kg friss érett őszibarack
- 2 dl tejszín vagy fél csomag vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
- fél db citrom frissen facsart leve
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- őrölt fahéj, szegfűszeg – ízlés szerint
- friss menta levél
A selymesen lágy őszibarack krémleves elkészítése:
- A barackokat meg kell mosni, a héjukat lehúzni és a magokat kivenni.
- Ezután daraboljuk össze őket.
- Majd kevés víz, a citromlé és a kétféle cukor hozzáadásával botmixerrel pépesítsük össze (hagyhatunk meg darabokat a díszítéshez).
- Adjuk hozzá a habtejszínt vagy a leírásnak megfelelően elkészített pudingport és fűszerezzük ízlés szerint őrölt fahéjjal és szegfűszeggel.
- Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet a kívánt állag eléréséhez.
- Akár azonnal is fogyasztható, de érdemes hűtőszekrénybe tenni legalább egy órára.
- Kihűtve, tejszínhab rózsákkal, esetleg mentalevelekkel és a felkockázott, vagy szeletekre vágott barackkal díszíthető, tálalható.
Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, akkor készíthetjük alkoholosan is. Jó étvágyat hozzá!
Őszibarack krémleves:
Vissza a kategória cikkeihez