Mascarponés spárgakrémleves

A mascarponés spárgakrémleves a hagyományos spárgakrémleves egy feltúrbózott változata. Ezt is érdemes kipróbálni a szezonban. Annál is inkább, mivel a spárga szezonja nem tart túl hosszú ideig. Ez a krémleves pedig nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Ráadásul a spárga rendkívül egészséges zöldség, hiszen számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot, rostot tartalmaz. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünkért, mivel hatása a szervezetre igazán jótékony. Érdemes emiatt is minél többet fogyasztani belőle. Akár friss, akár fagyasztott formában.  

Mascarponés spárgakrémleves recept

Hozzávalók:

  • 0,5 kg zöld spárga
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kisebb fej vöröshagyma
  • 0,15 kg szobahőmérsékletű mascarpone (10 dkg a levesbe, a többi a tálaláshoz)
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 maroknyi bébispenót
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors – ízlés szerint
  • só – ízlés szerint
  • szerecsendió – ízlés szerint

A mascarponés spárgakrémleves elkészítési lépései:

  1. Először a spenótot és a petrezselyemzöldet mossuk meg, csöpögtessük le a nedvességtől.
  2. A petrezselyemzöldet vagdossuk össze.
  3. A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra.
  4. A fokhagymát is pucoljuk meg, tegyük félre.
  5. A zöld spárgát is alaposan meg kell mosni, a fás végeit lecsipkedni. A fejeket pattintsuk le és tegyük félre. A maradékot egyenletes 1 cm nagyságú darabokra vágjuk fel.
  6. Egy lábosban forraljunk másfél liternyi vizet, sózzuk, majd tegyük bele a félretett spárgafejeket.
  7. Forraljuk egy percig, szedjük ki és azonnal hűtsük le hideg vízben.
  8. A vizet forraljuk tovább, majd tegyük bele a feldarabolt spárga szárakat és főzzük 3 percig.
  9. A vajat egy nagyobb fazékban olvasszuk össze az olajjal és a vöröshagymát 4-5 perc alatt pároljuk benne üvegesre. Adjunk hozzá kevés sót.
  10. Majd reszeljük rá a fokhagymát és kevergessük további fél percig.
  11. Öntsünk rá 1 dl-t a forrázóléből és adjuk hozzá a megmosott bébispenótot is és az összevagdosott petrezselyemzöldet is (hagyjunk valamennyit a díszítéshez).
  12. Főzzük az egészet kb. 2 percig, aztán botmixerrel pürésítsük össze.
  13. Öntsünk rá 7 dl forrázólevet, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint.
  14. Majd adjuk hozzá a kikevert mascarponét és forraljuk további 2 percig.
  15. Ezután passzírozzuk át egy szűrön.
  16. A spárgafejeket olvasztott vajon pirítsuk át egy serpenyőben.
  17. A levessel, egy-egy kanál kikevert mascarponéval és friss petrezselyemmel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Spárgakrémleves:

https://spargainfo.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom