Levendulás sárgabarack krémleves

A levendulás sárgabarack krémleves rendkívüli ízkombináció, melyet kár lenne kihagyni a szezonban. Tulajdonképpen az egyszerű sárgabarack krémleves különleges ízesítésű változata. Aki a levendulát, a sárgabarackot és a megszokottól elrugaszkodott ízeket is kedveli, biztosan nem fog csalódni! Érdemes kipróbálni annál is inkább, mivel számos módon variálható, ízesíthető, egyszerűen, könnyen elkészíthető, főzve vagy akár főzés nélküli variációban is. A sárgabarack vitamin-, ásványi anyag és rost tartalma is rendkívül magas, ráadásul 80-85%-a víz. Akár fogyókúrás étrendekbe is remekül beilleszthető. A levendula pedig az utóbbi időben reneszánszát éli a gasztronómiában. Számos étel ízesítésére felhasználható a lekvártól a süteményig! De akár levesekbe is. Ez a különleges krémleves bármikor nagyon jó választás nemcsak a nyári nagy melegben, de akár egész évben!  

Levendulás sárgabarack krémleves recept

Hozzávalók:

  • 90 dkg sárgabarack kimagozva, feldarabolva
  • 0,2 l tejszín
  • 1 nagyobb doboz vaníliás joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor (ha savanykásabb a gyümölcs 2 csomag)
  • 2 evőkanál méz
  • fél kávéskanál szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csapott evőkanál levendula virág
  • frissen facsart citrom leve, reszelt héja

A különleges sárgabarack krémleves elkészítése:

  1. A megmosott, feldarabolt kajszikat a cukorral és a kanálnyi levendula virággal feltesszük főzni egy lábosba annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  2. Fűszerezzük ízlés szerinti őrölt fahéjjal, szegfűszeggel és kevés reszelt citromhéjával, levével.
  3. Addig főzzük, amíg a barack kissé megpuhul.
  4. Majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni.
  5. Ezután botmixerrel pépesítsük össze.
  6. Majd keverjük hozzá a tejszínt is.
  7. Ha nagyon sűrű engedjük fel még vízzel.
  8. Hűtsük le majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek.
  9. Majd a joghurtot is keverjük hozzá tálalás előtt.
  10. Tejszínhab rózsákkal, esetleg mentalevelekkel és a felkockázott, vagy szeletekre vágott sárgabarackkal díszíthető, tálalható.

Kínálhatjuk fagylalttal, tejszínhabbal, akár desszert helyett is remek választás! Jó étvágyat hozzá!

Tejszínes sárgabarack krémleves:

https://levendulainfo.hu/

Vissza a kategória cikkeihez