Tartalomjegyzék
A levendulás sárgabarack krémleves rendkívüli ízkombináció, melyet kár lenne kihagyni a szezonban. Tulajdonképpen az egyszerű sárgabarack krémleves különleges ízesítésű változata. Aki a levendulát, a sárgabarackot és a megszokottól elrugaszkodott ízeket is kedveli, biztosan nem fog csalódni! Érdemes kipróbálni annál is inkább, mivel számos módon variálható, ízesíthető, egyszerűen, könnyen elkészíthető, főzve vagy akár főzés nélküli variációban is. A sárgabarack vitamin-, ásványi anyag és rost tartalma is rendkívül magas, ráadásul 80-85%-a víz. Akár fogyókúrás étrendekbe is remekül beilleszthető. A levendula pedig az utóbbi időben reneszánszát éli a gasztronómiában. Számos étel ízesítésére felhasználható a lekvártól a süteményig! De akár levesekbe is. Ez a különleges krémleves bármikor nagyon jó választás nemcsak a nyári nagy melegben, de akár egész évben!
Levendulás sárgabarack krémleves recept
Hozzávalók:
- 90 dkg sárgabarack kimagozva, feldarabolva
- 0,2 l tejszín
- 1 nagyobb doboz vaníliás joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor (ha savanykásabb a gyümölcs 2 csomag)
- 2 evőkanál méz
- fél kávéskanál szegfűszeg
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csapott evőkanál levendula virág
- frissen facsart citrom leve, reszelt héja
A különleges sárgabarack krémleves elkészítése:
- A megmosott, feldarabolt kajszikat a cukorral és a kanálnyi levendula virággal feltesszük főzni egy lábosba annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
- Fűszerezzük ízlés szerinti őrölt fahéjjal, szegfűszeggel és kevés reszelt citromhéjával, levével.
- Addig főzzük, amíg a barack kissé megpuhul.
- Majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni.
- Ezután botmixerrel pépesítsük össze.
- Majd keverjük hozzá a tejszínt is.
- Ha nagyon sűrű engedjük fel még vízzel.
- Hűtsük le majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek.
- Majd a joghurtot is keverjük hozzá tálalás előtt.
- Tejszínhab rózsákkal, esetleg mentalevelekkel és a felkockázott, vagy szeletekre vágott sárgabarackkal díszíthető, tálalható.
Kínálhatjuk fagylalttal, tejszínhabbal, akár desszert helyett is remek választás! Jó étvágyat hozzá!
Tejszínes sárgabarack krémleves:
Vissza a kategória cikkeihez