Krumplikrémleves újhagymával

A krumplikrémleves újhagymával – de számos egyéb módon – is készthető. Könnyen, gyorsan, egyszerűen, akár egy gyors hétköznapi vacsora első fogásaként is kiváló választás.Az elkészítési ideje 45 perc, 1 adag kalória tartalma: 412 kcal/adag.  Baconcsipsszel kínálva pedig igazán különleges – nem a megszokott – ízvilágú, érdemes mindenképpen kipróbálni. A burgonyás ételek egyébként is nagyon népszerűek hazánkban, de érdemes néha variálni, hogy ne csak a megszokott ízek kerüljenek az asztalra. Annál is inkább, mivel szezonalitástól függetlenül, egész évben készíthetők. Ráadásul a burgonya nagyon egészséges zöldség, számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot tartalmaz

Krumplikrémleves újhagymával, baconcsipsszel – recept

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • fél citrom reszelt héja
  • kávéskanálnyi citromlé
  • 1 db babérlevél
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 8 szelet bacon szalonna

Az újhagymás krumplikrémleves elkészítési lépései:

  1. Először a krumplit pucoljuk meg, majd kockázzuk fel másfél centis darabokra.
  2. Az újhagymát is mossuk meg, majd a zöldjével együtt vágjuk centis karikákra. Egy szálat tegyünk félre a tálaláshoz.
  3. A fokhagymát is pucoljuk meg és zúzzuk össze fokhagymanyomón.
  4. A citromhéját reszeljük le.
  5. Majd egy 2-3 literes lábosban közepes lángnál olvasszuk össze a vajat és az olajat.
  6. Borítsuk rá az összekarikázott újhagymát és pároljuk két percig.
  7. Majd adjuk hozzá a fokhagymát, forgassuk hozzá a felkockázott burgonyát is
  8. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, adjuk hozzá a babérlevelet és öntsük fel másfél liter vízzel.
  9. Kb. negyedóra alatt főzzük puhára a krumplit.
  10. Ha elkészült, vegyük ki a babérlevelet és pürésítsük össze az egészet.
  11. Keverjük hozzá a tejszínt, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, és forraljuk össze.
  12. Ízesítsük a reszelt citromhéjjal és lével és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  13. A szeletelt bacont egy nagyobb serpenyőben süssük ropogósra.

Még melegen tálaljuk. A levest szórjuk meg a vékonyra karikázott újhagymával és a ropogósra sütött baconnal. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Burgonya

Vissza a kategória cikkeihez