Kaporkrémleves

A kaporkrémleves igazi kuriózum, nemcsak kapor rajongóknak! A kapor jellemzően megosztó fűszer, amit főleg a tökfőzelék és a kovászos uborka elmaradhatatlan fűszereként ismerünk. A friss kapor májustól októberig érhető el és sokkal intenzívebb illatú és ízű, mint a szárított. A friss kaprot vízbe állítva néhány napig eltárolhatjuk, de akár le is fagyaszthatjuk. Ez a különleges krémleves pedig nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, érdemes kipróbálni a szezonban.

Egyszerű kaporkrémleves recept

Hozzávalók:

  • 2 csokor kapor
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl alaplé
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál ecet
  • só – ízlés szerint

A gyors kaporkrémleves elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A kaprot mossuk meg és vagdossuk apróra.
  2. Majd egy lábosban olvasszuk fel a vajat és tegyük rá a kaprot, majd öntsük fel az alaplével.
  3. Egy másik edénybe tegyük bele a tejfölt, keverjük el benne a lisztet, készítsünk belőle habarást.
  4. Adjunk hozzá egy fél merőkanálnyit a kapros levesből és keverjük csomómentesre.
  5. Majd az egészet adjuk hozzá a leveshez.
  6. Ízesítsük sóval és ízlés szerinti ecettel is.
  7. Majd keverjük el benne a tejszínt is és tegyük vissza a tűzhelyre annyi időre, amíg ismét felforr.
  8. Hidegen vagy melegen is kiváló választás.

Ha hidegen fogyasztjuk, akkor tegyük hűtőszekrénybe néhány órára. Remek folyadékpótló nyári nagy melegben és mivel a kalória tartalma sem magas, akár fogyókúrás étrend kiegészítője is lehet.

Tálaláskor megszórhatjuk friss kaporral vagy uborka szeletet, kockákat is tehetünk a tetejére. Kínálhatunk mellé pirított zsemlekockát is. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kapor_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez