Kaporkrémleves

A kaporkrĂ©mleves igazi kuriĂłzum, nemcsak kapor rajongĂłknak! A kapor jellemzƑen megosztĂł fƱszer, amit fƑleg a tökfƑzelĂ©k Ă©s a kovĂĄszos uborka elmaradhatatlan fƱszerekĂ©nt ismerĂŒnk. A friss kapor mĂĄjustĂłl oktĂłberig Ă©rhetƑ el Ă©s sokkal intenzĂ­vebb illatĂș Ă©s Ă­zƱ, mint a szĂĄrĂ­tott. A friss kaprot vĂ­zbe ĂĄllĂ­tva nĂ©hĂĄny napig eltĂĄrolhatjuk, de akĂĄr le is fagyaszthatjuk. Ez a kĂŒlönleges krĂ©mleves pedig nagyon egyszerƱen Ă©s gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©rdemes kiprĂłbĂĄlni a szezonban.

EgyszerƱ kaporkrémleves recept

HozzĂĄvalĂłk:

  • 2 csokor kapor
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl alaplĂ©
  • 2 evƑkanĂĄl liszt
  • 1,5 dl tejszĂ­n
  • 1 evƑkanĂĄl ecet
  • sĂł – Ă­zlĂ©s szerint

A gyors kaporkrĂ©mleves elkĂ©szĂ­tĂ©se lĂ©pĂ©srƑl – lĂ©pĂ©sre:

  1. A kaprot mossuk meg Ă©s vagdossuk aprĂłra.
  2. Majd egy lĂĄbosban olvasszuk fel a vajat Ă©s tegyĂŒk rĂĄ a kaprot, majd öntsĂŒk fel az alaplĂ©vel.
  3. Egy mĂĄsik edĂ©nybe tegyĂŒk bele a tejfölt, keverjĂŒk el benne a lisztet, kĂ©szĂ­tsĂŒnk belƑle habarĂĄst.
  4. Adjunk hozzĂĄ egy fĂ©l merƑkanĂĄlnyit a kapros levesbƑl Ă©s keverjĂŒk csomĂłmentesre.
  5. Majd az egészet adjuk hozzå a leveshez.
  6. ÍzesĂ­tsĂŒk sĂłval Ă©s Ă­zlĂ©s szerinti ecettel is.
  7. Majd keverjĂŒk el benne a tejszĂ­nt is Ă©s tegyĂŒk vissza a tƱzhelyre annyi idƑre, amĂ­g ismĂ©t felforr.
  8. Hidegen vagy melegen is kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs.

Ha hidegen fogyasztjuk, akkor tegyĂŒk hƱtƑszekrĂ©nybe nĂ©hĂĄny ĂłrĂĄra. Remek folyadĂ©kpĂłtlĂł nyĂĄri nagy melegben Ă©s mivel a kalĂłria tartalma sem magas, akĂĄr fogyĂłkĂșrĂĄs Ă©trend kiegĂ©szĂ­tƑje is lehet.

TĂĄlalĂĄskor megszĂłrhatjuk friss kaporral vagy uborka szeletet, kockĂĄkat is tehetĂŒnk a tetejĂ©re. KĂ­nĂĄlhatunk mellĂ© pirĂ­tott zsemlekockĂĄt is. JĂł Ă©tvĂĄgyat hozzĂĄ!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kapor_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategĂłria cikkeihez