Tartalomjegyzék
A kaporkrémleves igazi kuriózum, nemcsak kapor rajongóknak! A kapor jellemzően megosztó fűszer, amit főleg a tökfőzelék és a kovászos uborka elmaradhatatlan fűszereként ismerünk. A friss kapor májustól októberig érhető el és sokkal intenzívebb illatú és ízű, mint a szárított. A friss kaprot vízbe állítva néhány napig eltárolhatjuk, de akár le is fagyaszthatjuk. Ez a különleges krémleves pedig nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, érdemes kipróbálni a szezonban.
Egyszerű kaporkrémleves recept
Hozzávalók:
- 2 csokor kapor
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 3 dl alaplé
- 2 evőkanál liszt
- 1,5 dl tejszín
- 1 evőkanál ecet
- só – ízlés szerint
A gyors kaporkrémleves elkészítése lépésről – lépésre:
- A kaprot mossuk meg és vagdossuk apróra.
- Majd egy lábosban olvasszuk fel a vajat és tegyük rá a kaprot, majd öntsük fel az alaplével.
- Egy másik edénybe tegyük bele a tejfölt, keverjük el benne a lisztet, készítsünk belőle habarást.
- Adjunk hozzá egy fél merőkanálnyit a kapros levesből és keverjük csomómentesre.
- Majd az egészet adjuk hozzá a leveshez.
- Ízesítsük sóval és ízlés szerinti ecettel is.
- Majd keverjük el benne a tejszínt is és tegyük vissza a tűzhelyre annyi időre, amíg ismét felforr.
- Hidegen vagy melegen is kiváló választás.
Ha hidegen fogyasztjuk, akkor tegyük hűtőszekrénybe néhány órára. Remek folyadékpótló nyári nagy melegben és mivel a kalória tartalma sem magas, akár fogyókúrás étrend kiegészítője is lehet.
Tálaláskor megszórhatjuk friss kaporral vagy uborka szeletet, kockákat is tehetünk a tetejére. Kínálhatunk mellé pirított zsemlekockát is. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kapor_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)
Vissza a kategória cikkeihez