Tartalomjegyzék
A hagymakrémleves egy könnyed tavaszi leves, mely rendkívül egyszerűen elkészíthető. Amikor a piacokon megjelennek az első tavaszi virágok, akkor tudjuk nincs messze már az idő, hogy a friss, zsenge hónapos retek és az újhagyma is megjelenjen. Ebben az időszakban már nagyon ki vagyunk éhezve a friss zöldségek ízére. Ez a különleges leves pontosan ezt hozza el hozzánk, ha elkészítjük. A hagyma ráadásul nagyon egészséges, a magyaros konyha egyik fő alapanyaga a fokhagymával, krumplival, paprikával, paradicsommal együtt.
Tavaszi hagymakrémleves recept
Hozzávalók:
- 6-7 szál kötözött hagyma
- 1,5 liter víz
- 3 db közepes burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- egy evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 zöldségleveskocka
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
A tálaláshoz:
- pirított kenyérkockák
- reszelt füstölt sajt
- egy szál újhagyma felkarikázva
A hagymakrémleves elkészítése lépésről – lépésre:
- Az újhagymát alaposan meg kell mosni, majd karikákra vágni.
- A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
- Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, tegyük rá a zöldhagymát és kicsit pirítsuk meg rajta.
- Adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, sózzuk, borsozzuk és kicsit pirítsuk azt is a hagymás vajon.
- Ezután engedjük fel a vízzel és morzsoljuk bele a leveskockát is (elhagyható).
- Fedő alatt addig főzzük, pároljuk, amíg a krumpli meg nem főtt. Akkor jó, ha már kezd szétesni.
- Ezután botmixer segítségével simára turmixoljuk, ha sűrű még hígítjuk.
- A lisztet csomómentesen elkeverjük egy kevés vízzel, majd a leveshez keverjük.
- Hozzáadjuk a tejszínt is és még forrón tálaljuk.
Tálalásnál kínálhatunk hozzá pirított kenyérkockát, vagy pirítós kenyeret, valamint reszelt füstölt sajttal is megszórhatjuk. De megszórhatjuk felkarikázott újhagymával is. Nagyon ízletes, zsenge tavaszi leves a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hagyma_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)
Vissza a kategória cikkeihez