Görögdinnye krémleves

A görögdinnye krémleves számos módon variálható, készíthető hűsítő, frissítő leves a forró nyári napokra. Mivel a dinnye vitamin-, ásványi anyag és rost tartalma is magas, ráadásul szinte 90%-a víz, még a fogyókúrás étrendekbe is remekül beilleszthető. Ráadásul pár perc alatt elkészíthető hűsítő, mely nagyon jól esik a nyári nagy melegben. Jégbe hűtve is kínálhatjuk. Könnyedén pótolhatjuk vele a szükséges napi vízmennyiséget is.

Görögdinnye krémleves – recept

Hozzávalók:

Az egyszerű görögdinnye krémleves elkészítési lépései:

  1. A dinnyéből a húsát óvatosan kanyarítsuk ki, a húsát magozzuk ki és kockázzuk fel (néhány kockát lehet hagyni a díszítéshez).
  2. A dinnyekockákat tegyük egy nagyobb tálba, majd a mézzel és a citromlevével locsoljuk le.
  3. Adjuk hozzá a tejszínt és fűszerezzük ízlés szerint az őrölt fahéjjal és a szegfűszeggel.
  4. Az egészet botmixerrel pépesítsük össze úgy, hogy ne maradjanak benne dinnye darabok.
  5. Ha a héjából úgy vágtuk ki a dinnyehúst, hogy az még felhasználható, akkor vissza is lehet tölteni bele a levest, és abban is be lehet hűteni.
  6. Ha nem akkor töltsük egy tálba és úgy hűtsük le.
  7. Tálalás előtt citromfű és/vagy menta levélkékkel, a félretett dinnye kockákkal és akár tejszínhabbal is kínálhatjuk.

Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, akkor készíthetjük alkoholosan is. Ebben az esetben kb. 2 dl vörösborral kell turmixolni a dinnye kockákat. Valamint rumba áztatott mazsolával is kínálható. Igazi nyáresti finomság, érdemes kipróbálni. De a bevállalósabbak akár chilivel is készíthetik! Jó étvágyat hozzá!

GÖRÖGDINNYELEVES:

https://dinnyeinfo.hu/

Vissza a kategória cikkeihez