Gesztenyekrémleves

A gesztenyekrémleves egy igazán különleges ízűvilágú finomság, mely egy ünnepi asztalon még hangsúlyosabbá válik. A borongós őszi és hideg téli napokon pedig nemcsak a gyomrunkat, de a lelkünket is melengeti különleges ízvilágával. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető és hidegen, melegen egyaránt fogyasztható. Kínálhatjuk rumba áztatott mazsolával is. A rum ugyanis nagyon jól harmonizál a gesztenye ízével. A gesztenye ráadásul nagyon egészséges, érdemes a szezonban frissen sült gesztenyét is készíteni (vagy a karácsonyi vásárokon vásárolni). Mivel számos vitamint-, ásványi anyagot tartalmaz, mely rendkívül jótékony hatású a szervezetünk számára. De e jótékony hatás leginkább rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. A gesztenye pedig főleg karácsony környékén, illetve az adventi várakozás időszakában kerül előtérbe.

Édes gesztenyekrémleves – recept

Hozzávalók:

  • 250 g gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 evőkanál méz
  • szegfűszeg – ízlés szerint
  • fahéj – ízlés szerint

Egyszerű gesztenyekrémleves elkészítési lépései:

  1. Először a gesztenyepürét törjük össze villával.
  2. 2 dl tejjel keverjük el a pudingport és 3 evőkanál cukrot.
  3. Majd a maradék tejet forraljuk fel és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a pudingporos tejet.
  4. Adjuk hozzá az összetört gesztenyepürét és főzzük össze néhány percig.
  5. Adjuk hozzá a tejszínt és fűszerezzük őrölt szegfűszeggel, fahéjjal ízlés szerint.
  6. Adhatunk hozzá rumot vagy rumaromát is.
  7. Majd hagyjuk kicsit hűlni, keverjük hozzá a vaníliás cukrot is és botmixerrel turmixoljuk össze homogén állagúra.

Díszíthetjük sült gesztenye darabokkal, mandulaforgáccsal vagy tejszínhab rózsával egyaránt. A gesztenyekrémlevest nemcsak édes, akár sós variációban, ízesítéssel is készíthetjük. Érdemes mindegyik féléve próbálkozni, mert más-más az ízhatás. Jó étvágyat hozzá!

A tél sztárja: gesztenyekrémleves:

https://gesztenyeinfo.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

Címlapkép: Gesztenyekrémleves (forrás: https://femina.hu/recept/mezes-gesztenyekremleves)

error: Védett tartalom