Tartalomjegyzék
A gesztenyekrémleves egy igazán különleges ízűvilágú finomság, mely egy ünnepi asztalon még hangsúlyosabbá válik. A borongós őszi és hideg téli napokon pedig nemcsak a gyomrunkat, de a lelkünket is melengeti különleges ízvilágával. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető és hidegen, melegen egyaránt fogyasztható. Kínálhatjuk rumba áztatott mazsolával is. A rum ugyanis nagyon jól harmonizál a gesztenye ízével. A gesztenye ráadásul nagyon egészséges, érdemes a szezonban frissen sült gesztenyét is készíteni (vagy a karácsonyi vásárokon vásárolni). Mivel számos vitamint-, ásványi anyagot tartalmaz, mely rendkívül jótékony hatású a szervezetünk számára. De e jótékony hatás leginkább rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. A gesztenye pedig főleg karácsony környékén, illetve az adventi várakozás időszakában kerül előtérbe.
Édes gesztenyekrémleves – recept
Hozzávalók:
- 250 g gesztenyemassza
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 3 evőkanál méz
- szegfűszeg – ízlés szerint
- fahéj – ízlés szerint
Egyszerű gesztenyekrémleves elkészítési lépései:
- Először a gesztenyepürét törjük össze villával.
- 2 dl tejjel keverjük el a pudingport és 3 evőkanál cukrot.
- Majd a maradék tejet forraljuk fel és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a pudingporos tejet.
- Adjuk hozzá az összetört gesztenyepürét és főzzük össze néhány percig.
- Adjuk hozzá a tejszínt és fűszerezzük őrölt szegfűszeggel, fahéjjal ízlés szerint.
- Adhatunk hozzá rumot vagy rumaromát is.
- Majd hagyjuk kicsit hűlni, keverjük hozzá a vaníliás cukrot is és botmixerrel turmixoljuk össze homogén állagúra.
Díszíthetjük sült gesztenye darabokkal, mandulaforgáccsal vagy tejszínhab rózsával egyaránt. A gesztenyekrémlevest nemcsak édes, akár sós variációban, ízesítéssel is készíthetjük. Érdemes mindegyik féléve próbálkozni, mert más-más az ízhatás. Jó étvágyat hozzá!
A tél sztárja: gesztenyekrémleves:
Vissza a kategória cikkeihez
Címlapkép: Gesztenyekrémleves (forrás: https://femina.hu/recept/mezes-gesztenyekremleves)